Home » Блог » Uncategorized » Упутство за постављање ученичких радова у Google учионици

Упутство за постављање ученичких радова у Google учионици

Драги наши ученици како бисмо вам што више олакшали овај период и прилагођавање на овај вид наставе снимили смо вам два упутства за постављање ваших радова. Ова упутства се односе на задатке које вам наставници поставе у одељак Школски рад.

Прво упутство се односи на враћање рада када желите да пошаљете неки документ или фотографију са вашег рачунара. У том случају након што кликнете Додај или направи треба да одаберете Датотеку а затим да ту датотеку пронађете на свом уређају и отпремите. Погледајте како то да урадите:


Други начин је враћање одговора уколико желите да креирате документ директно из учионице. Показали смо вам како да креирате WORD документ и да га аутоматски проследите. Након клика на Додај или направи важно је да обратите пажњу на одабир опције – уколико додајете са свог рачунара бирате датотеку, уколико правите нов документ и шаљете га директно из учионице, одаберите опцију ДОКУМЕНТИ. Када се документ направи отворите га и изгледаће слично као word документ. Након што напишете ваш одговор довољно је да затворите прозор без било каквог чувања и он ће бити аутоматски сачуван. Након тога постављате свој рад кликом на Предај и ваш наставник ће добити ваш рад.  Погледајте видео упутство о томе: