Обавештење за родитеље будућих првака – Први разред 2020.

Поштовани родитељи будућих првака,

На овој станици можете пронаћи информације о упису вашег детета у први разред школске 2020/2021. године. Молимо вас да прочитате обавештење о упису а затим попуните пријаву за упис детета. Оба документа можете скинути са линкова који се налазе испод текста. Након што попуните пријаву молимо вас да нам исту пошаљете на следећу адресу: upisbraca@gmail.com .

Драги прваци, чекамо вас!

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД

ПРИЈАВА ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

Обавештавамо вас да смо вам на располагању за сва питања и недоумице у вези са исказивањем интересовања за упис у први разред наше школе.

Све потребне информације можете добити путем телефона од Слађане Давидовић и Маријане Марковић, сваког радног дана у периоду од 9:00 до 12:00 часова.

Телефони су:

Слађана Давидовић: 063276664

Маријана Марковић: 0638766087

Такође нас можете контактирати и путем следеће имејл адресе:  sladjadavidovic@gmail.com

Важно обавештење!

Поштовани ученици и родитељи,

Обзиром на чињеницу да је у нашој земљи проглашено ванредно стање настава у школама се неће одвијати до даљњег. Школа ће учинити све како ученици не би изгубили континуитет у учењу и имали пропуста у градиву.

Препорука Министарства просвете, науке и технолошког развоја је да сви ученици прате посебан образовни програм на каналу РТС 3 и РТС Планета. Линкове за ове сајтове можете наћи и на нашем сајту у десном углу екрана (наранџасти тастери).

Поред овог програма наши наставници ће оформити групе у којима ће делити ученицима материјал за учење. Од ученика се очекује да поштују динамику наставе на даљину и да озбиљно схвате насталу ситуацију. Разредне старешине ће о свему благовремено обавештавати своје ђаке.

 

 

Здраво свете!

Добродошли на нови сајт ОШ ,,Браћа Вилотијевић”. Као увек, наша школа се труди да буде савремена и да иде у корак са технологијом па смо овог пута решили да осавременимо наш школски сајт. Ово ће бити место где ћете моћи да сазнате све информације које вас буду занимале, да видите шта наши ученици и наставници раде и како ми заједно растемо! Отворени смо за све сугестије и предлоге! Надамо се да ће вам се допасти!

Дан наше школе

Данас је у нашој школи организована свечана приредба поводом 52. Дана школе.

Зашто је важно читати књиге- био је мото овогодишње приредбе.

Свет књига је најлепши свет који је човек створио, зато смо oвом приликом обележили годишњице писаца чија дела припадају различитим стваралачким периодима.

Ипак, повезују их теме и ликови који су безвремени – деца, пријатељства, љубав и књиге као најважнији учитељи.

Присетили смо се песника Бранка Радичевића, који се родио пре две стотине година, рођења Јована Јовановића Змаја, који је дошао на овај свет пре сто двадесет година и четрдесет година од када нас је заувек напустио Бранко Ћопић.

Песме Радичевића и Змаја вратиле су нас у детињство, у време које сви памтимо са сетом и разиграношћу у срцу, а Ћопићеве „Магареће године“ подсетиле су нас на проблеме у друштву које увек превазилазимо хумором; на међусобне односе младих и старијих; на све оно што носи свако време.

Порука наше приредбе је да се времена мењају, али се у сваком деца понашају као деца, пријатељства су велико богатство, а књига неизбежан део свачијег одрастања.

На самом почетку, присутне госте поздравила је директорка школе Славица Симовић, која је доделила награде овогодишњим награђеним ученицима.

Такође, награђен је и ученик осмог разреда Лука Влаховић, који је ове године проглашен за ђака генерације.

За организацију овогодишње приредбе била је задужена Маријана Ђурашевић, наставница српског језика и књижевности, која је и драматизовала Ћопићев роман ,,Магареће године” , а у драмском делу учествовали су ученици 6. разреда и 7/2.

За музички део приредбе побринуо се Милорад Мурганић, наставник музичке културе, који је песме према текстовима Јована Јовановића Змаја и Бранка Радичевића са ученицима припремио на часовима народног и традиционалног певања и свирања у оквиру једносменског рада.

Уводни део приредбе (водитељско део), осмислила је Ана Раденковић, наставница српског језика и књижевности, а за сцену је била задужена Весна Радовић, наставница ликовне културе.
Недеља сећања и заједништва

Поводом недеље сећања и заједништва , чланови Ученичког парламента наше школе су учествовали у активностима на нивоу града. Активност смо започели садњом чемпреса , испред ПХШ,, др Ђорђе Радић,, а након тога, на тргу Јована Сарића, наша ученица , Мина Јеремић, прочитала је пригодан говор , ученици су минутом ћутања одали пошту жртвама, након чега су пустили беле балоне као поруку мира.Час британске културе

У понедељак 22.4.2024. године нашу школу посетили су гости из Велике Британије. У гостима су нам били млади студенти који су нашим ученицима говорили о Уједињеном Краљевству, британској храни, музици, краљевској породици али и фудбалу. Ученици су имали могућност да развијају своје знање енглеског језика као и опште културе. Гости су наредног дана посетили и издвојено одељење у Јарчујаку, где су такође одржали час за ученике нижих разреда. Најактивнији ученици добили су поклоне које су студенти донели за њих – фудбалске дресове.

Угледни час из историје

Угледни час из исторује на тему „Страдање Срба на територији НДХ” одржали су 10. априла 2024. године ученици. чланови секције „Млади историчари” са својом наставницом Душицом Милошевић. Час је припремљен као корелација са предметима: Српски језик, Географија, Немачки језик, Ликовна култура и Музичка култура. Часу су присуствовали родитељи ученика учесника, наставници, директор, педагог и психолог школе.

1 2 3 4 25