Обавештење за родитеље будућих првака – Први разред 2020.

Поштовани родитељи будућих првака,

На овој станици можете пронаћи информације о упису вашег детета у први разред школске 2020/2021. године. Молимо вас да прочитате обавештење о упису а затим попуните пријаву за упис детета. Оба документа можете скинути са линкова који се налазе испод текста. Након што попуните пријаву молимо вас да нам исту пошаљете на следећу адресу: upisbraca@gmail.com .

Драги прваци, чекамо вас!

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД

ПРИЈАВА ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

Обавештавамо вас да смо вам на располагању за сва питања и недоумице у вези са исказивањем интересовања за упис у први разред наше школе.

Све потребне информације можете добити путем телефона од Слађане Давидовић и Маријане Марковић, сваког радног дана у периоду од 9:00 до 12:00 часова.

Телефони су:

Слађана Давидовић: 063276664

Маријана Марковић: 0638766087

Такође нас можете контактирати и путем следеће имејл адресе:  sladjadavidovic@gmail.com

Важно обавештење!

Поштовани ученици и родитељи,

Обзиром на чињеницу да је у нашој земљи проглашено ванредно стање настава у школама се неће одвијати до даљњег. Школа ће учинити све како ученици не би изгубили континуитет у учењу и имали пропуста у градиву.

Препорука Министарства просвете, науке и технолошког развоја је да сви ученици прате посебан образовни програм на каналу РТС 3 и РТС Планета. Линкове за ове сајтове можете наћи и на нашем сајту у десном углу екрана (наранџасти тастери).

Поред овог програма наши наставници ће оформити групе у којима ће делити ученицима материјал за учење. Од ученика се очекује да поштују динамику наставе на даљину и да озбиљно схвате насталу ситуацију. Разредне старешине ће о свему благовремено обавештавати своје ђаке.

 

 

Здраво свете!

Добродошли на нови сајт ОШ ,,Браћа Вилотијевић”. Као увек, наша школа се труди да буде савремена и да иде у корак са технологијом па смо овог пута решили да осавременимо наш школски сајт. Ово ће бити место где ћете моћи да сазнате све информације које вас буду занимале, да видите шта наши ученици и наставници раде и како ми заједно растемо! Отворени смо за све сугестије и предлоге! Надамо се да ће вам се допасти!

Школска слава Свети Сава

Како и доликује овом великом празнику, данас је у нашој Матичној школи и издвојеним одељењима школе пригодним програмом обележена школска слава- Свети Сава.

Након што је хор школе извео Химну Светом Сави, у Матичној школи уз присуство свештеника пререзан је колач и изведен је богат културно- уметнички програм, који су приредили ученици виших разреда са наставницама српског језика и књижевности Маријаном Ђурашевић и Аном Раденковић, и наставницима музичке културе Милорадом Мурганићем и Јеленом Столић.

Низом скечева, рецитација, рецитала и музичких тачака одата је почаст Светом Сави .

Домаћини школске славе приредили су свечани ручак.

Сва наша издвојена одељења имала су приредбе уз сечење славског колача. Овом приликом желимо да се захвалимо нашим ученицима који су својим трудом учинили овај дан свечаним и колегама које су били домаћини.

Овако је било у Матичној школи:
У Јарчујаку су ученици нижих разреда са својим учитељицама гостима приредили приредбу након сечења славског колача.


У Грдици је такође била славска атмосфера уз приредбу.


Учитељ и ђаци из Дракчића су припремили славу уз присуство гостију.


Већ 20 година ученици учитељице Вере Тодоровић у оквиру свог одељења славе славу, преносећи је са једних домаћина на друге, како би сви ђаци били и домаћини и гости. Сада су ученици 5/1 пренели славу својим младим друговима из 1/1 и тако завршили свој циклус. Симулација славе има за циљ очување српске традиције и обичаја као и развијање гостопримства.


Овом приликом колектив ОШ „Браћа Вилотијевић“ честита школску славу Светог Саву свим ученицима и колегама.

Срећна нам слава!

Деца деци!

На позив Удружења за борбу против шећерне болести Краљево, ;чланови Ученичког парламента наше школе, покренули су хуманитарну акцију Деца – деци.

Прикупљали су обућу и одећу за кориснике Дома за децу и младе ,,Вера Радивојевић,, у Белој Цркви. Корисници дома су деца без родитељског старања. Акцији су се одазвали сви родитељи , ученици и колектив наше школе.

Посебно се захваљујемо нашем бившем ђаку Михајлу Милошевићу и наставнику Николи Милошевићу, који су организовали превоз прикупљених пакета.

Овом акцијом, наши ученици су још једном показали да су спремни да помогну својим вршњацима који на жалост немају срећно детињство.

Обележавање 130-годишњице рођења Иве Андрића

Ученици од петог до осмог разреда су припремили:

текст “Путовање Иве Андрића” je изведен преко школског разгласа, као и песме “Кад ја пођох на Бембашу”, “Каћуша” и “Бела ћао”,

макете вишеградског моста,

плакате у холу школе,

презентацију о Иви Андрићу.

Наставници су (српски језик и књижевност, енглески језик, немачки језик, историја, географија, информатика, музичка култура, ликовна култура, техничко и информатичко образовање, библиотекар) на часовима своје наставне јединице повезивали са животом и делом нашег нобеловца.

Шта детету треба да расте до неба

У оквиру Дечије недеље ове године у нашој школи организоване су активности које су биле повезане са слоганом“Шта ми трeба да растем до неба“

Причајући са ђацима дошли смо до следећих кључних речи:породица,пажња,другари,игра,школа и љубав.

Породица је помогла да се припреме садржаји за тематски дан Јесен. Школско двориште красиле су корпе пуне јесењих дарова.

Прављене су воћне салате које су послужене и ђаци су ух слатко појели. Припремљена је  представа „Шума живот значи“на отвореној позорници у школском дворишту. Ученици су цртали на разнобојним папирима честитке за друга/ другарицу. Органозиване су штафетне игре са разним реквизитима. Прваци су улепшали дан ритмиком у дворишту. Организована је посета посета другарима у издвојеном  одељењу  наше школе у Дракчићима.Посетили су локалну фирму „Оџачар котлоремонт“у власништву Лазара Дукића и добили лепе поклоне.

Изабрали смо и најбрже другаре који ће учествовати у Трци за срећније детињство.

А последњи дан у недељи смо оставили за маскенбал. Дефиле је кренуо из школског дворишта и развеселио наш крај.

1 2 3 4 16