Обавештење за родитеље будућих првака – Први разред 2020.

Поштовани родитељи будућих првака,

На овој станици можете пронаћи информације о упису вашег детета у први разред школске 2020/2021. године. Молимо вас да прочитате обавештење о упису а затим попуните пријаву за упис детета. Оба документа можете скинути са линкова који се налазе испод текста. Након што попуните пријаву молимо вас да нам исту пошаљете на следећу адресу: upisbraca@gmail.com .

Драги прваци, чекамо вас!

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД

ПРИЈАВА ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

Обавештавамо вас да смо вам на располагању за сва питања и недоумице у вези са исказивањем интересовања за упис у први разред наше школе.

Све потребне информације можете добити путем телефона од Слађане Давидовић и Маријане Марковић, сваког радног дана у периоду од 9:00 до 12:00 часова.

Телефони су:

Слађана Давидовић: 063276664

Маријана Марковић: 0638766087

Такође нас можете контактирати и путем следеће имејл адресе:  sladjadavidovic@gmail.com

Важно обавештење!

Поштовани ученици и родитељи,

Обзиром на чињеницу да је у нашој земљи проглашено ванредно стање настава у школама се неће одвијати до даљњег. Школа ће учинити све како ученици не би изгубили континуитет у учењу и имали пропуста у градиву.

Препорука Министарства просвете, науке и технолошког развоја је да сви ученици прате посебан образовни програм на каналу РТС 3 и РТС Планета. Линкове за ове сајтове можете наћи и на нашем сајту у десном углу екрана (наранџасти тастери).

Поред овог програма наши наставници ће оформити групе у којима ће делити ученицима материјал за учење. Од ученика се очекује да поштују динамику наставе на даљину и да озбиљно схвате насталу ситуацију. Разредне старешине ће о свему благовремено обавештавати своје ђаке.

 

 

Здраво свете!

Добродошли на нови сајт ОШ ,,Браћа Вилотијевић”. Као увек, наша школа се труди да буде савремена и да иде у корак са технологијом па смо овог пута решили да осавременимо наш школски сајт. Ово ће бити место где ћете моћи да сазнате све информације које вас буду занимале, да видите шта наши ученици и наставници раде и како ми заједно растемо! Отворени смо за све сугестије и предлоге! Надамо се да ће вам се допасти!

Нова књига за читање!

Марија Ковачевић, професор разредне наставе у нашој школи, објавила је своју прву књигу под називом „Метар и по‟. Књига је саткана од сатире, хумора и лирских записа. О обичном пише необично, јер она је таква.

Прва промоција књиге одржана је у Културном центру Евергрин, а друга у ресторану Трамонто. Обе су биле прави ужитак. Наша топла препорука је „Метар и по‟, књига која ће вас и одушевити и насмејати својом несвакидашњом представом свакодневног.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВЕ ОД 20.09.2021.ГОДИНЕ

На основу одлуке Тима за праћење и координирање примене превентивних  мера у раду школа, на територији града Краљева од понедељка 20.09.2021. године, настава се за све ученике ораганизује по Првом моделу (непосредна настава у школи). Дакле, одељења 7/3, 8/1, 8/2, и 8/3 која су у протеклој недељи била подељена на групе и похађала наставу по комбинованом моделу враћају се на свакодневну непосредну наставу у школи.

Родитељи су и даље у обавези да обавештавају школу уколико се појаве случајеви инфекције вирусом SARS-CoV-2 код ученика. Уколико се у једном одељењу појаве два или више случајева инфекције директор школе организује рад у школи не следећи начин:

-уколико се ради о одељењима са 16 и мање ученика, након појаве три оболела ученика у одељењу прелазак на онлајн наставу у трајању од 10 дана налаже се само за то одељење

-уколико се ради о одељењима са 17 и више ученика, након појаве два случљаја то одељење се дели на групе и наставља рад по комбинованом моделу наставе. На групе се потом примењује поступак који важи за одељења са 16 и мање ученика (након појаве три оболела ученика у групи та група пшрезали на онлајн наставу у трајању од 10 дана).

Препоручене мере заштите од инфекције су и даље на снази.

Обавештење за ученике и родитеље

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ

 

На основу одлуке Тима за праћење и координирање примене превентивних мера у раду школа, на територији града Краљева од понедељка 13.09.2021. године, настава за ученике седмог и осмог разреда ће се одржавати по Другом моделу.

Основна школа  „Браћа Вилотијевић“ ће од понедељка за ученике одељења 7/3, 8/1,8/2, и 8/3 организовати наставу  по Другом моделу. Ученици ових одељења пратиће наставу по групама (као и прошле школске године:група А и група Б) тако што ће група А долазити на непосредну наставу у школи понедељком, средом и петком, док ће за то време група Б пратити онлајн наставу од куће. Група Б на непосредну наставу у школи долази уторком и четвртком а за то време група А је на онлајн настави. Групе и начин остваривања наставе смењује се на недељном нивоу. Онлајн настава ће се реализовати путем постојећих гугл учионица и према постојећем распореду часова. Часови трају 45 минута.

Сви ученици од првог до шестог разреда и ученици одељења 7/1 и 7/2 наставу ће похађати као и до сада, непосредно у школи.

 

Директор школе,

Славица Симовић

Почетак нове школске године!

Драгим ђацима, родитељима и наставницима желимо успешан почетак нове школске године!

Наша школа се потрудила да ученици почну школску годину у још лепшем амбијенту па је ново крило школе опремљено потпуно новим намештајем. Исто тако је и издвојено одељење у насељу Јарчујак опремљено, окречено и сав ученички намештај је нов. Све учионице су свеже окречене и уређене, а простори у ходницима су украшени од стране наших вредних учитељица. Све учионице наше школе опремљене су техником која ученицима и наставницима олакшава рад и чини часове још занимљивијим. Рад на школама, опремање и обнављање се наставља са циљем да ученицима обезбедимо најквалитетније образовање у лепом и квалитетном окружењу.

Све информације о дешавањима у нашој школи, информације и фотографије објављујемо на нашем школском сајту, Facebook, You Tube и Instagram страницама.

Нови распоред часова можете погледати овде.

Срећно!

1 2 3 4 11