Ове године наша школа има привилегију да учествује у пројекту ,,Образовање за права детета” који спроводи Ужички центар за права детета уз помоћ краљевачке НВО Имам идеју, а под покровитељством Песталоци фондације из Швајцарске. Циљ пројекта је ширење свести о правима деце, предтасудама, партиципацији и стереотипима. 

Наши наставници и учитељи су прошли обуку за овај пројекат а затим је свако од њих имао часове који су били посвећени овој теми. Наставници и учитељи који су ове године били део тима поред координатора пројекта Весне Богићевић су: учитељице Сања Ћулафић и Јелена Поповић и наставници: Тања Бошковић, Ивана Лишанин и Саша Васиљевић. 

Ученици седмог разреда наше школе имали су прилику да се укључе у пројекат а најуспешнији су били у прилици да крунишу то искуство посетом Песталоци дечијег села у Трогену у Швајцарској. Током трајања прве фазе пројекта ученици су имали радионице које су базиране на поменутим темама и присуство је носило одређени број бодова. Затим, поладали су тестове из познавања дечијих права и енглеског језика и тако сакупљали још бодова. петоро најуспешнијих ученика који су својим залагањем сакупили највећи број бодова су: Теодора Обрадовић, Тара Меденица, Михаило Дуканац, Алекса Бошковић и Милош Јевтовић. Ови ученици су провели две недеље у Швајцарској и стекли незаборавна искуства. О својим искуствима ће нам и писати, а делић атмосфере преносимо фотографијама у галерији.