У оквиру нашег једносменског рада ове године нашим ученицима нудимо занимљиве теме. Потрудили смо се да организујемо различите активности у којима ће наши ученици уживати и научити нове вештине и знања која ће повезати и школске теме и животне, и надамо се, касније им користити у животу.

Тако ће овогодишње једносменске активности бити повезане са друштвеним наукама, страним језицима, технологијом и другим ученицима интересантним темама. Крајњи продукт свих ваннаставних активности биће дечји радови који ће осликавати колико су уживали и научили током ових часова.

Једна од радионица ће повезивати немачки језик и историју и током ових часова ученици ће радити на двојезичној брошури на тему „Прошлост кроз очи младих” (Umgang mit der Vergangenheit).

У радионици титлова ученици ће користити софтвер који је најефикаснији и најпогоднији за уређивање титлова и кроз филмове вежбати енглески језик и превођење. Такође, на часовима веб новинарства, ученици ће бити упознати са основама модерних новинарских форми као што су блог и влог, отварањем интернет странице, уређивањем и објављивањем и на српском и на енглеском језику. Објављивањем ученичких радова и чланака ће се бавити и на радионицама под називом „Земља је округла – географско је ћоше” где ће поред занимљивости, чланака и фотографија, ученици правити и видео записе у форми кратких документарних филмова као и интерактивне карте и паное.

Међу активностима и темама које ће ученици ове године бирати наћи ће се и радионице под називом „Припрема модела за 3D штампу и штампање на 3D штампачу” у оквиру које ће ученици бити упознати са начинима преузимања готових модела, њиховим уређивањем за 3D штампу и штампање уређеног модела на 3D штампачу.

Такође, како су ученици већ навикли и ове године ће имати могућност да развијају своје таленте, па ће тако током радионица под називом „Сликајући на платну учимо од најбољих” учити разне сликарске технике, развијати креативност и естетски доживљај дела.

Радове наших ученика ћемо радо објављивати на нашем школском сајту и школским профилима на друштвеним мрежама Instagram и Facebook.