Home » Блог » Uncategorized » Обавештење за осмаке

Обавештење за осмаке

Информације за родитеље и  ученике 8.разреда поводом пробног завршног испита

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:
    1. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика
    2. априла 2020. – тест из математике
    3. априла 2020. – комбиновани тест

Поштовани ученици, сваки тест  ће вам бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00),  како би могли да му приступите у време кад вам технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе mojaucionica.gov.rs  и налога који ће вам проследити одељењски старешина, приступаћете решавању тестова.

На почетку сваког теста бираћете језик на којем радите тест.

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када  приступите тесту, морате и да га завршите у року предвиђеном за рад. На почетку теста, добићете обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратна информација о резултатима теста као и решења теста биће вам доступна након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, а ви ћете моћи да им приступите и да их анализирате. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

За ученике који немају техничке могућности да раде онлајн тест (они који не прате наставу онлајн), школама ће бити на располагању сва три теста у ПДФ формату, на дан комбинованог теста, тј. 24. априла, како би их одштампале и проследиле родитељима. Уколико су у могућности, родитељи могу да дођу до школе и преузму тестове у складу са мерама безбедности и под условом да не буду уведене ригорозније мере забране кретања. Ове тестове родитељи неће враћати школи, већ ће наставници кроз редовну комуникацију са овим ученицима добити информације о њиховом постигнућу и на основу тога дати упутства и материјале за учење – припрему за завршни испит.

Уколико не буду постојали услови за преузимање штампаних тестова, ученици ће преко РТС-а моћи да виде задатке и њихова решења.