Home » Блог » Uncategorized » Образовање за права детета

Образовање за права детета

Ове школске године наша школа се придружила групи основних школа које учествују у пројекту ”Образовање за права детета”. Пројекат реализује Ужички центар за права детета уз подршку швајцарске Песталоци дечје фондације , а у сарадњи са 4 организацијe цивилног друштва и 30 основних школа у Србији. Партнерске организације су Удружења „Нексус” из Врања, „Имам идеју” из Краљева, „Друштво за развој деце и младих – Отворени клуб” из Ниша и „Центар за креативни развој” из Књажевца. 

У нашој школи овај пројекат укључује ученике седмог разреда који су се кроз разне радионице, задатке и активности упознали са темама које су актуелне и тичу се управо деце, тинејџера и њихових права. Теме које су обрађивали су дечија права, дискриминација, толеранција и тд. Кроз радионице и активности су их водиле педагог и психолог школе. 

Поред активности које су наши седмаци имали у оквиру пројекта, неколико учитеља и наставника имало је задатак да тему дечијих права уврсти у своје часове. Тако је већина ученика наше школе имала прилику да тему дечијих права изучава кроз различите предмете.