Обавештење за родитеље будућих првака – Први разред 2020.

Поштовани родитељи будућих првака,

На овој станици можете пронаћи информације о упису вашег детета у први разред школске 2020/2021. године. Молимо вас да прочитате обавештење о упису а затим попуните пријаву за упис детета. Оба документа можете скинути са линкова који се налазе испод текста. Након што попуните пријаву молимо вас да нам исту пошаљете на следећу адресу: upisbraca@gmail.com .

Драги прваци, чекамо вас!

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД

ПРИЈАВА ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

Обавештавамо вас да смо вам на располагању за сва питања и недоумице у вези са исказивањем интересовања за упис у први разред наше школе.

Све потребне информације можете добити путем телефона од Слађане Давидовић и Маријане Марковић, сваког радног дана у периоду од 9:00 до 12:00 часова.

Телефони су:

Слађана Давидовић: 063276664

Маријана Марковић: 0638766087

Такође нас можете контактирати и путем следеће имејл адресе:  sladjadavidovic@gmail.com

Важно обавештење!

Поштовани ученици и родитељи,

Обзиром на чињеницу да је у нашој земљи проглашено ванредно стање настава у школама се неће одвијати до даљњег. Школа ће учинити све како ученици не би изгубили континуитет у учењу и имали пропуста у градиву.

Препорука Министарства просвете, науке и технолошког развоја је да сви ученици прате посебан образовни програм на каналу РТС 3 и РТС Планета. Линкове за ове сајтове можете наћи и на нашем сајту у десном углу екрана (наранџасти тастери).

Поред овог програма наши наставници ће оформити групе у којима ће делити ученицима материјал за учење. Од ученика се очекује да поштују динамику наставе на даљину и да озбиљно схвате насталу ситуацију. Разредне старешине ће о свему благовремено обавештавати своје ђаке.

 

 

Здраво свете!

Добродошли на нови сајт ОШ ,,Браћа Вилотијевић”. Као увек, наша школа се труди да буде савремена и да иде у корак са технологијом па смо овог пута решили да осавременимо наш школски сајт. Ово ће бити место где ћете моћи да сазнате све информације које вас буду занимале, да видите шта наши ученици и наставници раде и како ми заједно растемо! Отворени смо за све сугестије и предлоге! Надамо се да ће вам се допасти!

Шта детету треба да расте до неба

У оквиру Дечије недеље ове године у нашој школи организоване су активности које су биле повезане са слоганом“Шта ми трeба да растем до неба“

Причајући са ђацима дошли смо до следећих кључних речи:породица,пажња,другари,игра,школа и љубав.

Породица је помогла да се припреме садржаји за тематски дан Јесен. Школско двориште красиле су корпе пуне јесењих дарова.

Прављене су воћне салате које су послужене и ђаци су ух слатко појели. Припремљена је  представа „Шума живот значи“на отвореној позорници у школском дворишту. Ученици су цртали на разнобојним папирима честитке за друга/ другарицу. Органозиване су штафетне игре са разним реквизитима. Прваци су улепшали дан ритмиком у дворишту. Организована је посета посета другарима у издвојеном  одељењу  наше школе у Дракчићима.Посетили су локалну фирму „Оџачар котлоремонт“у власништву Лазара Дукића и добили лепе поклоне.

Изабрали смо и најбрже другаре који ће учествовати у Трци за срећније детињство.

А последњи дан у недељи смо оставили за маскенбал. Дефиле је кренуо из школског дворишта и развеселио наш крај.

Европски дан језика

Европски дан језика обележен је 26.9.2022. године у организацији наставника српског, енглеског и немачког језика, наставнице хемије и наше библиотекарке.

Значај језика истакнут је бајком „Мојих 17 речи“ швајцарског аутора Макса Хувилера, у којој млади принц креће на пут као „обичан“ човек и без пртљага у непознату земљу и по савету свог учитеља записује 17 речи, на њему иначе непознатом језику, које могу да му помогну да се снађе у земљи „иза брда“.

Бајку су после уводне речи прочитали ученици на српском, енглеском и немачком језику. Учионица је украшена плакатима са 17 речи на свим европским језицима, али пре него што су присутни ученици погађали значење речи и језике на којима су те речи записане на плакатима добили су одштампане комплете са дијалозима на српском, енглеском и немачком језику. Ти мини-дијалози су састављени помоћу горе поменутих 17 речи, а ученицима су понуђена уз свако питање по три одговора. Њихов задатак је био да обележе тачан одговор и да прочитају те дијалоге.

У завршном делу су ученици имали задатак да погоде како да изразе реч „вода“ а да притом не користе језик (решење је хемијска формула H2O).

Уз звуке композиције „Ода радости“ је овај час успешно завршен.

„Заједно против рака грлића материце – ХПВ НЕ”

Водећи се препоруком Министарства просвете, наша школа овим путем пружа подршку јавноздравственој кампањи „Заједно против рака грлића материце – ХПВ НЕ” подржаној од стране Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”, у оквиру које је планирана реализација здравственопромотивних активности, пре свега едукације родитеља и старатеља о значају, ефикасности и безбедности ХПВ вакцине у основним и средњим школама.

Светска здравствена организација усвојила је 2020. године Глобалну стратегију за елиминацију карцинома грлића материце као јавноздравственог изазова, у којој је изнела нове препоруке за све три области кључне за смањење и елиминацију овог обољења: 1. Примарну превенцију – ефикасном ХПВ вакцином, 2. Скрининг грлића материце – високо поузданим тестовима и 3. Лечење и палијативну здравствену заштиту за инвазивне облике карцинома. Kарцином грлића материце је водећи узрок смртности у популацији жена. Процена је да је само у 2020. години на глобалном нивоу, код 604.000 жена дијагностификован рак грлића материце, док је 342.000 жена летално завршило услед ове болести. Ово је најчешће дијагностификован рак у 23 земље и водећи је узрок смрти од рака у 36 земаља света.

С обзиром да се Србија и даље налази у групи земаља са високим стопама оболевања и умирања од рака грлића материце у Европи, започета је вакцинација девојчица и дечака узраста од 9 до 19 година препорученом ХПВ вакцином у домовима здравља о трошку државе.

Добро дошли прваци!

Сваке године, традиционално, учитељице и ђаци наше школе припремају приредбу поводом дочека наших нових ђака – најдражих ђака првака. Тако је, и ове године, одржана свечана приредба у сали наше школе. Старији ђаци, учитељице, директорка и велики број запослених у школи, потрудили су се да овај дан буде посебан и постане једна значајна успомена у сећању наших првака.

Првацима и њиховим породицама желимо успешно школовање и детињство обележено смехом и радошћу!

1 2 3 4 16