Обавештење за родитеље будућих првака – Први разред 2020.

Поштовани родитељи будућих првака,

На овој станици можете пронаћи информације о упису вашег детета у први разред школске 2020/2021. године. Молимо вас да прочитате обавештење о упису а затим попуните пријаву за упис детета. Оба документа можете скинути са линкова који се налазе испод текста. Након што попуните пријаву молимо вас да нам исту пошаљете на следећу адресу: upisbraca@gmail.com .

Драги прваци, чекамо вас!

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД

ПРИЈАВА ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

Обавештавамо вас да смо вам на располагању за сва питања и недоумице у вези са исказивањем интересовања за упис у први разред наше школе.

Све потребне информације можете добити путем телефона од Слађане Давидовић и Маријане Марковић, сваког радног дана у периоду од 9:00 до 12:00 часова.

Телефони су:

Слађана Давидовић: 063276664

Маријана Марковић: 0638766087

Такође нас можете контактирати и путем следеће имејл адресе:  sladjadavidovic@gmail.com

Важно обавештење!

Поштовани ученици и родитељи,

Обзиром на чињеницу да је у нашој земљи проглашено ванредно стање настава у школама се неће одвијати до даљњег. Школа ће учинити све како ученици не би изгубили континуитет у учењу и имали пропуста у градиву.

Препорука Министарства просвете, науке и технолошког развоја је да сви ученици прате посебан образовни програм на каналу РТС 3 и РТС Планета. Линкове за ове сајтове можете наћи и на нашем сајту у десном углу екрана (наранџасти тастери).

Поред овог програма наши наставници ће оформити групе у којима ће делити ученицима материјал за учење. Од ученика се очекује да поштују динамику наставе на даљину и да озбиљно схвате насталу ситуацију. Разредне старешине ће о свему благовремено обавештавати своје ђаке.

 

 

Здраво свете!

Добродошли на нови сајт ОШ ,,Браћа Вилотијевић”. Као увек, наша школа се труди да буде савремена и да иде у корак са технологијом па смо овог пута решили да осавременимо наш школски сајт. Ово ће бити место где ћете моћи да сазнате све информације које вас буду занимале, да видите шта наши ученици и наставници раде и како ми заједно растемо! Отворени смо за све сугестије и предлоге! Надамо се да ће вам се допасти!

Светски дан хране

Оргазација за храну и пољоприведу ( FAO ) сваке године 16. октобра обележава Светски дан хране, дан када је ова организација и основана 1945.године. У Србији се 16.октобар – Светски дан хране обележава од 2001.године уз подршку Министарства здравља Републике Србије.

И ове године смо тим поводом, имали тематски дан. Наши ученици су донели различите врсте намирница, припремљене хране, напитака што је постављено у холу школе а на часовима се обележавао овај дан и другим активностима ( презентацијама, предавањима, анкетама, припремама хране…) Учествовао је велики број ученика и наставника.

Ученици трећег разреда нашег издвојеног одељења у Јарчујаку су такође обележили Светски дан хране.

Награде нашим ученицима на фото конкурсу

На фото конкурсу који организује градска библиотека „Стефан Првовенчани“ наш ученик Максим Јевтовић из одељења 8/1 освојио је прву награду. Такође, ученик одељења 5/1, Драган Вучуровић, освојио је похвалу.

Честитамо нашимученицима на успеху!

Дечија недеља у нашој школи

Ове године Дечија недеља је имала мото “Велико срце деце Србије” па смо у том духу и ми обележили недељу посвећену нашим ђацима.

Наши учитељи, како из Матичне школе тако и из издвојених одељења свакога дана имали су разне активности посвећене Дечијој недељи у оквиру којих су се трудили да деца уживају и уче кроз игру.

Ђаци свих одељења учествовали су у акцији „Заједно и безбедно кроз детињство“ у оквиру које су припадници ватрогасне јединице и полиције представили своју опрему и возила.

Матична школа

Ученици Матичне школе су током ове недеље организовали следеће активности:

„Јесењи плодови“

Маскенбал

Јарчујак

У издвојеном одељењу у Јарчујаку ученици су свакога дана имали различите активности. Организоване су активности:

Акција солидарности – „Воће на дар“

Израда паноа „Ми смо деца једног света“

Шарена учионица на отвореном – са темом „У мом срцу има места за…“

Спортски дан

Активност „Речник врлина“

Маскенбал

Грдица

Организована акривност ученика из Грдице носила је назив:

„У срцу те носим – срце осећања за мог друга“

Дракчићи

Дечија недеља у издвојеном одељењу Дракчићи обележена је и реализована кроз
низ активности

Израда паноа „Ми смо деца једног света“;

„Шарена учионица“, цртање у дворишту;

Посета Народном музеју поводом изложбе „Јован Дучић, свом милом Требињу – трагом једне визије“

„Спортски дан“ и пројекат „Речник врлина“

Маскенбал

Дечија недеља је и ове године донела радост у школу. Ученици, учитељи, наставници и родитељи уживали су у дечијим осмесима. Сви ми се већ радујемо наредној години и заједничком обележавању Дечије недеље.

Европски дан језика

И ове године су ченици шестог, седмог и осмог разреда обележили Европски дан језика. Подсетили су нас на то да су сви гласови важни и да можемо заједно победити језичке и културне баријере у друштву.

Припремили су презентацију речи „Радост“ на 33 европска језика, спајали су речи на српском, енглеском, немачком, француском, италијанском, шпанском, ретороманском, шведском, холандском, јерменском, руском, потугалском и многим другим језицима, упознали су се сајтом Европског дана језика и наравно да није изостала „Ода радости“ на самом крају.

1 2 3 4 21