Home » Блог » Uncategorized » Дан наше школе

Дан наше школе

Данас је у нашој школи организована свечана приредба поводом 52. Дана школе.

Зашто је важно читати књиге- био је мото овогодишње приредбе.

Свет књига је најлепши свет који је човек створио, зато смо oвом приликом обележили годишњице писаца чија дела припадају различитим стваралачким периодима.

Ипак, повезују их теме и ликови који су безвремени – деца, пријатељства, љубав и књиге као најважнији учитељи.

Присетили смо се песника Бранка Радичевића, који се родио пре две стотине година, рођења Јована Јовановића Змаја, који је дошао на овај свет пре сто двадесет година и четрдесет година од када нас је заувек напустио Бранко Ћопић.

Песме Радичевића и Змаја вратиле су нас у детињство, у време које сви памтимо са сетом и разиграношћу у срцу, а Ћопићеве „Магареће године“ подсетиле су нас на проблеме у друштву које увек превазилазимо хумором; на међусобне односе младих и старијих; на све оно што носи свако време.

Порука наше приредбе је да се времена мењају, али се у сваком деца понашају као деца, пријатељства су велико богатство, а књига неизбежан део свачијег одрастања.

На самом почетку, присутне госте поздравила је директорка школе Славица Симовић, која је доделила награде овогодишњим награђеним ученицима.

Такође, награђен је и ученик осмог разреда Лука Влаховић, који је ове године проглашен за ђака генерације.

За организацију овогодишње приредбе била је задужена Маријана Ђурашевић, наставница српског језика и књижевности, која је и драматизовала Ћопићев роман ,,Магареће године” , а у драмском делу учествовали су ученици 6. разреда и 7/2.

За музички део приредбе побринуо се Милорад Мурганић, наставник музичке културе, који је песме према текстовима Јована Јовановића Змаја и Бранка Радичевића са ученицима припремио на часовима народног и традиционалног певања и свирања у оквиру једносменског рада.

Уводни део приредбе (водитељско део), осмислила је Ана Раденковић, наставница српског језика и књижевности, а за сцену је била задужена Весна Радовић, наставница ликовне културе.