Клуб родитеља и наставника наше школе већ има иза себе неколико успешних пројеката. Овом приликом је мама три ученика наше школе Марија Вучковић приредила осталим родитељима и наставницима предавање о опасностима које вребају нашу децу на интернету. Предавање је одржано у амфитеатру и био је присутан велики број како родитеља тако и наставника наше школе.

Марија је осталим родитељима указала на чињенице које се тичу броја деце која су постала жртве путем интернета. Причала је о примерима како људи са лошим намерама успевају да ступе у контакт са малолетним лицима, којим се стварима служе и како прикривају своје стварне намере. Родитељи су имали прилику да виде и снимак који јасно приказује опасну ситуацију у којој свако дете може да се нађе.

На крају излагања, Марија је замолила родитеље да пренесу осталим родитељима и пријатељима информације које су чули и видели, као и да раде на односу са својом децом у циљу изградње међусобног поверења.

Родитељ и едукатор Марија Вучковић , члан клуба родитеља ОШ,,Браћа Вилотијевић,, под покровитељством НАРНС и Save the children, направила је кратку презентацију о безбедности деце на интернету. Ово је мала помоћ родитељима да разумеју и науче своју децу колико је важно да безбедно користе интернет.