У новој школској 2020/2021. години наша школа може се похвалити још једном новином. Наиме, од 1. септембра 2020. године наша школа је у програму једносменског рада.

Програм једносменског рада обухвата наставне и ваннаставне активности установе којима се остварује програм образовања и васпитања и постижу прописани исходи и стандарди постигнућа у складу са посебним законом. Појектом пружања додатне образовно-васпитне подршке у учењу и развоју ученика кроз различите моделе обогаћеног једносменског рада у школској 2020/2021. години школа ће за циљ имати да повећа васпитни утицај на ученике и да унапреди и обогати њихов целокупан развој.

Након испитаних потреба и интересовања ученика анкетним изјашњавањем родитеља, школа је формирала групе, изабрала теме, наставни кадар и сачинила распоред по коме се одржавају активности једносменског рада.

Теме које су одабране за овогодишње активности у оквиру једносменског рада су:

1.Израда традиционалних рукотворина (плетење, ткање, таписерија, кројење, шивење, керамика), пољопривредни радови,

2. Учење изворних и духовних песама и композиција (певање, свирање, хор и солисти),

3. Снимање кратких документарних филмова са активностима које су реализоване и објављивање истих на школском јутјуб каналу,

4. Традиционалне дечје игре (физичке активности),

5. Припрема старих јела уз употребу аутентичних намирница као у доба Немањића, комбиновање заборављених рецепата уз активно учешће Клуба родитеља и локалне заједнице.

Наши ученици заједно са учитељицама и наставницима и уз несебичну помоћ родитеља од септембра уживају учећи традиционалне занате, песме, рецепте и све то претачу у дело и стварају нешто ново и аутентично. Погледајте радове наших вредних ученика!