Home » Блог » Uncategorized » Школска слава Свети Сава

Школска слава Свети Сава

Како и доликује овом великом празнику, данас је у нашој Матичној школи и издвојеним одељењима школе пригодним програмом обележена школска слава- Свети Сава.

Након што је хор школе извео Химну Светом Сави, у Матичној школи уз присуство свештеника пререзан је колач и изведен је богат културно- уметнички програм, који су приредили ученици виших разреда са наставницама српског језика и књижевности Маријаном Ђурашевић и Аном Раденковић, и наставницима музичке културе Милорадом Мурганићем и Јеленом Столић.

Низом скечева, рецитација, рецитала и музичких тачака одата је почаст Светом Сави .

Домаћини школске славе приредили су свечани ручак.

Сва наша издвојена одељења имала су приредбе уз сечење славског колача. Овом приликом желимо да се захвалимо нашим ученицима који су својим трудом учинили овај дан свечаним и колегама које су били домаћини.

Овако је било у Матичној школи:
У Јарчујаку су ученици нижих разреда са својим учитељицама гостима приредили приредбу након сечења славског колача.


У Грдици је такође била славска атмосфера уз приредбу.


Учитељ и ђаци из Дракчића су припремили славу уз присуство гостију.


Већ 20 година ученици учитељице Вере Тодоровић у оквиру свог одељења славе славу, преносећи је са једних домаћина на друге, како би сви ђаци били и домаћини и гости. Сада су ученици 5/1 пренели славу својим младим друговима из 1/1 и тако завршили свој циклус. Симулација славе има за циљ очување српске традиције и обичаја као и развијање гостопримства.


Овом приликом колектив ОШ „Браћа Вилотијевић“ честита школску славу Светог Саву свим ученицима и колегама.

Срећна нам слава!