Home » Блог » Uncategorized » ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВЕ ОД 20.09.2021.ГОДИНЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВЕ ОД 20.09.2021.ГОДИНЕ

На основу одлуке Тима за праћење и координирање примене превентивних  мера у раду школа, на територији града Краљева од понедељка 20.09.2021. године, настава се за све ученике ораганизује по Првом моделу (непосредна настава у школи). Дакле, одељења 7/3, 8/1, 8/2, и 8/3 која су у протеклој недељи била подељена на групе и похађала наставу по комбинованом моделу враћају се на свакодневну непосредну наставу у школи.

Родитељи су и даље у обавези да обавештавају школу уколико се појаве случајеви инфекције вирусом SARS-CoV-2 код ученика. Уколико се у једном одељењу појаве два или више случајева инфекције директор школе организује рад у школи не следећи начин:

-уколико се ради о одељењима са 16 и мање ученика, након појаве три оболела ученика у одељењу прелазак на онлајн наставу у трајању од 10 дана налаже се само за то одељење

-уколико се ради о одељењима са 17 и више ученика, након појаве два случљаја то одељење се дели на групе и наставља рад по комбинованом моделу наставе. На групе се потом примењује поступак који важи за одељења са 16 и мање ученика (након појаве три оболела ученика у групи та група пшрезали на онлајн наставу у трајању од 10 дана).

Препоручене мере заштите од инфекције су и даље на снази.