Home » Блог » Uncategorized » Обележавање Међународног дана борбе против вршњачког насиља

Обележавање Међународног дана борбе против вршњачког насиља

Прича о Дану розих мајица

Широм света се последње среде у фебруару обележава као Дан борбе против вршњачког насиља. Све је почело 2007. године, када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу након што је канадски ученик Чарлес МекНил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео ругање и вербално насиље од својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома дојке. Активисти су купили 50 розе мајица и поделили их његовим вршњацима у школи који су их носили као подршка дечаку. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља у школама који се широм света обележава последње среде у фебруару.

Ученици наше школе се кроз разне активности, акције и пројекте баве темом вршњачког насиља. Ове године, вођени причом о Дану розих мајица направили су пано који изражава њихове ставове према насиљу.

Сваке године наши ученици на разне начине изражавају своје ставове, уче о насиљу и борби против њега. Овај видео је настао кроз једну сличну акцију претходних година. Наши ученици су осмислили и уз помоћ наставника снимили видео који можете погледати.