Home » Блог » Uncategorized » Хуманитарни концерт

Хуманитарни концерт

Већина нас је чула за мудре мисли које кажу да  „тамо где речи закажу, музика говори“ и да  ,,музика изражава оно што се не може рећи, а о чему је немогуће ћутати.” Данас смо са мудрих речи прешли на дела.

У нашој школи је данас реализован осмомартовски концерт хуманитарног карактера, у сарадњи са ученицима и наставницима наше школе. Концерт је одржан у фискултурној сали школе, а многобројну публику чинили су ученици и радници школе, као и родитељи учесника концерта.

 Идеја да се хуманитарни концерт одржи 8. марта 2023. године потекла је од Луке Настића, ученика 7/1.                                                                                   

  Идеју ученика одобрила је и подржала директорка школе Славица Симовић, а несебичну подршку учесници данашњег догађаја добили су и од Весне Богићевић, педагога школе и психолога Сандре Милошевић.

Ученици су се за наступ и организацију концерта припремали са наставником музичке културе Милорадом Мурганићем- на часовима музичке секције у оквиру једносменског рада.                                                                                                                     

 За водитељски део програграма била је задужена Маријана Ђурашевић, наставница српског језика и књижевности, а програм су водиле Јана Живковић и Ивана Раковић, ученице 8/3, које су одабраним мудрим мислима великана из света књижевности, музике и филозофије, најавиле сваког учесника концерта понаособ.

Концерт су отвориле три нумере које су извели ученици Лука Настић 7/1 (хармоника), Марко Јевтовић 7/1 (бубњеви), Ивона Симовић и 5/3  Николина Савић 5/3 (певачки дует).

Тамара Савић 8/1 отпевала је ,,У лијепом старом граду Вишеграду“ и познату севдалинку ,,Кад ја пођох на Бембашу“, уз клавирску пратњу наставника Милорада Мурганића.

Чули смо једну дивну нумеру коју је на гитари извео Филип Чађеновић, ученик 6/2, а Нађа Крџић 6/1, Николина Марковић 6/1 и Кристина Ђорђевић 5/1 извеле су две композиције на фрули.

Уследиле су три нумере на хармоници којима је Андрија Данчетовић 7/3 показао свој таленат и љубав према музици.

Концерт су заједничким наступом затворили Лука Настић 7/1, Андрија Данчетовић 7/3 и Марко Јевтовић 7/1, уз пртању наставника Милорада Муганића.

Улазнице за овај догађај осмислила је и одштампала Тања Бошковић, наставница српског језика и књижевности, а за релизацију концерта коришћени су бубњеви које је наша школа на поклон добила од Милоша и Милеве Крџић, родитеља наших ученица Нине и Нађе Крџић.

У нашој школи се организује низ различитих активности и секција које подстичу и мотивишу ученике да негују и развијају своје таленте и интересовања.

,,Доброта је важнија од мудрости, а препознавање тога јесте почетак мудрости.“ Хуманости и племенитости се учимо од најранијег детињства, а међусобна сарадња, подршка, леп и позитивни пример, лепе идеја и њихова реализација значајан су допринос томе.

Зато смо поносни на све учеснике данашњег хуманитарног концерта.